preskoči na sadržaj

Srednja škola Prelog

 > Naslovnica
Vijesti

KREATIVNOŠĆU DO NAGRADE

Autor: Željka Ivančok Varga, 7. 11. 2016.

„Snimili smo se i osvojili nagradu“, oduševljeno nam je ispričala profesorica Ivana Martinec koja je sa svojom ekipom osvojila prvo mjesto za kreativan i zanimljiv videoklip.

Sve je počelo mailom koji je ravnatelj Tomislav Gregur proslijedio i povjerio prof. Martinec, a ona je, ne gubeći ni trenutka,  okupila ekipu učenika, napravila radni sastanak i shvativši da imaju malo vremena, brzo su se primili posla.

Riječ je o nagradnoj igri u sklopu projekta Instituta za poljoprivredu i turizam Poreč, (www.iptpo.hr) kojem je cilj razumjeti potrebe, probleme i očekivanja na radnom mjestu i karijeri u turizmu te potaknuti pozitivne promjene na turističkom tržištu rada. Zadatak je bio izraditi kreativan, zanimljiv i originalan videoklip na temu: "Što je meni stvarno važno za karijeru u turizmu?"

Učenici su zajedno s profesoricom Martinec osmislili sinopsis (sažeti prikaz ukupne radnje videa) i nakon toga razradili scenoslijed (popis svih scena u videu). Također su se savjetovali s Danijelom Naranđom, stručnim učiteljem kuharstva te s Vesnom Škvorc, stručnim učiteljem posluživanja kako bi sve bilo po pravilima struke.

Videoklip su zamislili kao nijemi film u kojem prikazuju situacije dobrih i loših strana ugostiteljskih objekata s kojima se susrećemo.Video je bio jako zahtjevan jer su snimali cijelo popodne, a sve su to morali napraviti u maksimalnom trajanju od 1 minute.

Fantastičan trio činili su sljedeći učenici: Filip Mihalec 3.THK, Vilim Posavec 2.KU te Veronika Mesarić 4.THK, a u videoklipu okušali su se u ulozi glumaca, montažera i snimatelja.

Osim što su nakon objavljivanja rezultata natječaja bili pozvani na dodjelu priznanja i nagrade za osvojeno 1. mjesto i predstavljanje videoklipa na Forumu o mladim djelatnicima u turizmu u hotelu „Lone“ u Rovinju, članove stručne komisije svojom je biografijom oduševila učenica Veronika Mesarić pa je pozvana da sudjeluje u Panelu: „Budućnost? Izazovi? Što nam je činiti?“. Ona je prikupila mišljenja, komentare, iskustva, očekivanja učenika, ali i svojih nastavnika te ih sumirala kroz Panel u Rovinju.

Veronika Mesarić, osim što je i sama imala priliku otići u inozemstvo na stručnu praksu preko projekta „The Mobillity Bridge“ koji Srednja škola Prelog uspješno provodi, ruku pod ruku raspravljala je sa sljedećim panelistima: dr. sc. Sanja Čižmar, mr.sc. Marija Kalinić, Korado Korlević te dipl. oec. Sanja Bareza, predstavnica Ministarstva turizma. Bila je sjajna, vrlo staloženo iznosila je prikupljene podatke te obrazlagala svoje osobno stajalište o brojnim pitanjima kao što su: Zašto je to tako da mladi nisu skloni odlasku na stručnu praksu u inozemstvo?, Kakve koristi mladi imaju od stručne prakse u inozemstvu?, Što je potrebno da se promjeni takav odnos mladih prema odlasku u inozemstvo?, Kako mladi u našem okruženju doživljavaju rad u turizmu?.

Što mladi očekuju od poslodavca, odnosno na koji način poslodavac može kompenzirati mladima iz unutrašnjosti značajno izlaženje iz komfort zone, odvajanje od obitelji i svoje izvorne društvene sredine te umanjiti osjećaj nostalgije i separacije?Što je mladim djelatnicima izrazito važno kad odlučuju hoće li se vratiti kod poslodavca kod kojeg su već radili ili će odabrati novog?

Ono što se istaklo na Forumu bilo je cjeloživotno obrazovanje, unaprjeđenje prakse, rad kroz zabavu te organizacijsku kulturu koja podrazumijeva uključenost i "služenje" djelatnicima kao ključne smjernice prema TURIZMU kao poželjnom radnom mjestu!

Prilažemo link pobjedničkog videoklipa: https://www.youtube.com/watch?v=51UVUyi5Gio

Čestitamo!
 


 
UPISI

 

UPUTE ZA ZAVRŠNI RAD

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

FILM

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 10. 2012.

Ukupno: 14932457
CMS za škole logo
Srednja škola Prelog / Čakovečka 1, HR-40323 Prelog / ss-prelog.skole.hr / ured@ss-prelog.skole.hr
preskoči na navigaciju