2019-10-15 08:27:09 DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE Na glavnom preloškom trgu sudjelovali smo u obilježavanju Dana kruha Pod organizacijskom palicom Turističke zajednice grada Preloga i ove je godine Srednja škola Prelog aktivno sudjelovala među mnoštvom sudionika na Danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tema ovogodišnje manifestacije bile su slatke i slane pite. Zajedničkim snagama Stručno vijeće prehrane predstavilo je niz ukusnih pita koje su napravili učenici prehrambenih i ugostiteljskih zanimanja naše škole pod stručnim vodstvom profesorica Jasminke Kalšan, Snježane Janković, Jasenke Poljak i Gordane Žvorc.
Pekarska i ugostiteljska podrška bili su učenici 3.SKP te učenici 1. i 4. THK razreda. Svojom stručnošću i strpljivošću nudili su prolaznike koji nisu mogli odoljeti, a da se ne zaustave pokraj našeg štanda i da ne probaju neku od izloženih pita. Put do znatiželjnih degustatora našle su pite s jabukama, sirom, makom i jogurtom, orasima, čvarcima, rogačom, šunkom i gljivama te različite urnebesne kombinacije sastojaka koje mogu smisliti samo maštovite učeničke glavice. Navedeni proizvodi mogli su se degustirati i kupiti, a savjete i upute oko pripreme, kao i recepte, mogli ste dobiti na licu mjesta od naših učenika Na ovaj smo način opet izvukli iz zaborava tradicionalna međimurska slatka jela te potaknuli znatiželjne prolaznike i građane grada Preloga da sami probaju napraviti proizvode s našeg štanda koji su im se najviše svidjeli te na taj način utjecati na zdrave životne navike a ujedno i promociju pekarskog i ugostiteljskih zanimanja. |
Srednja škola Prelog |