2019-12-16 16:07:46 „OKUSI Z MOJEGA GRUNTA“ Kvalitetna edukativna radionica u kabinetima kuharstva, a potom u Hotelu Panorama... Udruga uzgajivača svinja Međimurja aktivno radi na promicanju, razvoju i unapređenju uzgoja i tova svinja na području Međimurske županije pa je i pokrenula projekt „Okusi z mojega grunta“ u kojem smo sudjelovali kao partneri 2018. godine. Naglasak je na podizanju svijesti u povezivanju tradicije uzgoja svinja na malim obiteljskim gospodarstvima s očuvanjem tradicionalnih jela i običaja Međimurja kao dijela nacionalne baštine Republike Hrvatske. Tako smo u petak, 29. studenoga ugostili uvaženog chefa Branka Ognjenovića koji je u kabinetu kuharstva vodio edukativnu radionicu rascijecanja mesa kako bi učenicima pokazao vještine koje su potrebne pri ovoj vrsti poslova. U subotu, 30. studenoga 2019. godine s početkom u 11:30 sati u Hotelu Panorama bile su priređene aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici i nastavnici naše škole u suradnji s Gospodarskom školom Čakovec te udrugom uzgajivača svinja Međimurja. Svi prisutni uvaženi gosti mogli su se uvjeriti u maštovitost i kreativnost postave stola, serviranja mesnih delicija što je rezultat znanja i iskustva koje naši nastavnici uspješno prenose učenicima dulji niz godina. |
Srednja škola Prelog |