2021-03-17 15:46:26

KUHARSKI DRAGULJI SŠP-a PRIPREMAJU SE ZA NATJECANJE „BISER MORA“

Sudjelovat ćemo na kulinarskom natjecanju na Braču...

 

Ovogodišnja turistička sezona na prelijepom otoku Braču otvorit će se 13. travnja i to u velikom stilu. Toga dana ondje započinje „Biser mora“, najveće međunarodno kulinarsko natjecanje i festival južne Dalmacije. Na toj veličanstvenoj  gastromanifestaciji koja će 16. godinu zaredom u organizaciji Udruge šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija okupiti stotine sudionika iz zemlje i inozemstva, sudjelovat će i predstavnici Srednje škole Prelog.

Učenici 3. razreda kuharskog usmjerenja Karlo Mesarić i Karlo Radiković, pod budnim mentorskim okom strukovnog nastavnika kuharstva Vlade Bogomoleca, već se naveliko pripremaju za ovaj događaj na kojem će predstavljati prelošku školu. Nastupit će u kategoriji Timsko natjecanje srednjih škola, a zadatak im je napraviti i moderno prezentirati nacionalno jelo po vlastitom izboru i to u slijedu: predjelo, glavno jelo i desert.   

Koja će  točno jela SŠP ekipa odabrati za natjecanje, nećemo otkriti jer to mora biti iznenađenje. No, valja reći da su pripremama pristupili vrlo ambiciozno i motivirano čemu svjedoče i naše fotografije.

Važno je istaknuti da će njihov 4-dnevni boravak u Supetru na Braču, koji osim natjecanja uključuje i brojne master classove, cooking showove, gastroizložbe, enološke radionice, prezentacije stranih i domaćih kuhinja, okrugle stolove i zabavni program, sponzorirati Regionalni centar kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo Zabok, čiji je partner od prošle godine – Srednja škola Prelog.

Tekst i foto: Sanja Kovačić 

 

 


Srednja škola Prelog