2021-10-01 17:12:57 KUHARSKA EDUKACIJA O TUNI U SPLITU Iskušani zanimljivi načini pripreme tune u Splitu… Za suvremenu izobrazbu mladih ključni su kvalitetni nastavnici. Svjesni te činjenice u SŠ Prelog kontinuirano se ulaže u usavršavanje nastavnika. Ulaskom škole u EU projekt ReCeZa (Regionalni centar Zabok) prošle godine mogućnosti za dodatne edukacije nastavnika su još brojnije i vrlo kvalitetne. Na jednoj od njih nedavno je bio strukovni učitelj kuharstva Vlado Bogomolec u Splitu.
Na Kuharskoj akademiji ŠKMER zajedno s nastavnicima iz škola partnera; GŠ Varaždin, TUPŠ Bjelovar i SŠ Zabok educirao se na temu „Tuna – od pripreme do prezentacije“. Glavni predavač i voditelj radionica bio je renomirani gastroedukator i predsjednik Udruge ŠKMER, Željko Neven Bremec. Tijekom trodnevnih radionica bile su obuhvaćene sljedeće teme: prepoznavanje pozicija tune, tehnike rezanja tune za različite vrste jela, priprema i posluživanje jela od tune, prezentacija jela od tune, sljubljivanje tune i vina te stručni vođeni obilazak modernog pogona za pripremu i prodaju ribe. Svoje novousvojeno znanje i vještine naš će nastavnik V. Bogomolec rado podijeliti s kolegama kuharima u školi te svojim učenicima.
Tekst: Sanja Kovačić |
Srednja škola Prelog |