2022-11-04 12:44:37 ODJECI 6. MEĐUNARODNE STRUKOVNE KONFERENCIJE U LJUBLJANI Predstavljeni znanstveni radovi naših nastavnika Prošlog četvrtka 27. listopada u sklopu projekta ReCeZa u Ljubljani je održana 6. međunarodna strukovna konferencija Trendovi i izazovi u prehrambenoj industriji, prehrani, ugostiteljstvu, turizmu, obrazovanju i osposobljavanju. Organizator je bio tamošnji Biotehnološki izobraževalni center (BIC) koji je u svojim prostorijama ugostio brojne predavače i sudionike iz više zemalja Europe i šire. Na konferenciji su bili i predstavnici Srednje škole Prelog, i to ravnatelj Tomislav Gregur, koordinatorica projekta ReCeZa u SŠ Prelog Sanja Kovačić te nastavnici Snježana Janković i Mišo Rašan. U plenarnom dijelu mogla su se čuti zanimljiva izlaganja utemeljena na praktičnom iskustvu i realnim pokazateljima strukovnog obrazovanja predavača iz Nizozemske i Vijetnama, izlaganje predstavnice Ministarstva znanosti i obrazovanja RH koja je govorila o procesu uspostave centara izvrsnosti u Republici Hrvatskoj te ravnateljice SŠ Zabok prof. Draženke Jurec koja je kao primjer dobre prakse predstavila ReCeZu, čiji je glavni nositelj njena škola, uz brojne partnere, među kojima i SŠ Prelog. U poslijepodnevnim satima održane su strukovne sekcije na kojima su preloški nastavnici bili među predavačima. Tako je prof. Snježana Janković prezentirala svoj znanstveni rad na temu Izazovi u očuvanju tradicijskih proizvoda – Priločki klecimprot, a prof. Mišo Rašan izložio je svoj znanstveni rad na temu Prijedlog metodologije istraživačke nastave u turizmu, ugostiteljstvu i prehrani – mjerenje zadovoljstva turističkih vodiča pruženim hotelskim uslugama.
Pripremila: Sanja Kovačić |
Srednja škola Prelog |