2022-12-07 08:37:03 RADIONICA IZRADE KOSANE MASTI Kosane masti “CLASSIC” i “WITH MEAT” Uz svaku svinjokolju ide i proizvodnja kosane masti koja je odraz povijesti, kulture i tradicije našeg Međimurja. Proizvodnja kosane masti specifična je kako u domaćinstvu tako i u industriji. Ima dugu tradiciju i posebna svojstva zbog udjela sastojaka i načina proizvodnje. U doba kad nam se gotovi proizvodi nude sa svih strana, ugodno je kušati autentične domaće proizvode. No, tko kaže da uz poznavanje tradicionalnih recepata ne slijedimo i suvremene trendove? Da se znanje o njihovoj izradi ne bi izgubilo, trude se naši mesari sa svojim profesoricama J. Poljak i G. Žvorc te nam tako ovaj put nude pravu domaću kosanu mast. Prvo smo mogli probati kosanu mast bez dodataka, rekli bismo classic varijantu, a zatim su je izradili s dodatkom pečenog mesa (kosana mast CLASSIC i kosana mast WITH MEAT). U radionicama su sudjelovali učenici mesari 2. razreda: Dario Đuran, Leonardo Kocijan, David Oršoš i Patricio Oršoš te učenici 3. razreda: Kevin Herjavec, Patrik Kolarić i Antonio Jeđud. Upravo na taj način učenici i profesorice nastoje poticati i promovirati autohtone mesne proizvode, ali i toliko traženo zanimanje mesar. Nek vam je u slast! |
Srednja škola Prelog |