2025-02-09 09:44:37 VRHUNSKA RADIONICA PRIPREME I PEČENJA PIZZE Suradnja Srednje škole Prelog i Bajzovih dvora Povodom Svjetskog dana pizze u kuharskom kabinetu naše škole održana je radionica pečenja pizze na „alla napolitanski način“ koju je vodio šef Bajzovih dvora Perica Remenar. Ovo hvalevrijedno gostovanje ostvareno je u suradnji sa strukovnom nastavnicom Anicom Naranđa. Naime, gospodin Remenar veliki je zaljubljenik u pizze još od malih nogu, kako sam ističe, a danas je vrhunski stručnjak za njihovu pripremu i pečenje. Nakon demonstracije i početnih uputa učenici 3. KU razreda pripremali su i pekli pizzu, degustirali i ocjenjivali hrskavost tijesta, okus i izgled. Među zlatnim savjetima stručnjaka Bajzovih dvora važni su kvalitetni sastojci, peć za pečenje pizza, ali i sama proizvodnja tijesta u kontroliranim uvjetima strojem za miješanje, uz najboje fino mljeveno glatko brašno oznake 00. „Nekad jednostavno jelo i hrana siromašnih“, istaknuo je gospodin Remenar, „ i danas je najbolja s osnovnim sastojcima zamjesa – brašnom, vodom, soli i svježim kvascem, bez šećera i ulja.“ Na kraju radionice strukovna nastavnica Anica Naranđa zahvalila je gostu na izdvojenom vremenu i želji za suradnjom uz želju da se ovakvi oblici edukacija i suradnje nastave i u budućnosti. |
Srednja škola Prelog |