| 2025-11-18 10:31:04 CONPASTA 2025. Tjestenina - srce gastronomije Međunarodni kongres Conpasta 2025. bio je održan u Gospodarskoj školi Varaždin te nastavljen edukacijom u Hotelu Turist, a naši su učenici sa svojom mentoricom pokazali zavidno znanje, spretnost i ljubav prema kulinarstvu. Ovogodišnje 16. izdanje bilo je u znaku radionica s degustacijama te natjecanja u pripremi špageta bolognese za učenike srednjih škola, a sudjelovali su i kuhari iz Japana, Australije, Austrije, Slovenije i Hrvatske pripremajući nacionalna jela od tjestenine. U natjecateljskom dijelu sudjelovalo je 14 učenika iz ugostiteljskih škola među kojima su bili i naši predstavnici: Matej Glavina i Andreas Mustač, učenici 3. KU razreda s mentoricom Anicom Naranđa. Učenici su uspješno predstavili svoje kulinarske vještine i znanje stečeno tijekom praktične nastave. Još jednom su pokazali da se znanje, vještina i strast prema kuhanju uvijek prepoznaju. " Ponosna sam što učenici njeguju timski rad i zajedništvo, a na natjecanje smo donijeli svoje zdrave namirnice jer njegujemo izreku Zdravo je pravo ", napomenula je njihova mentorica.
|
| Srednja škola Prelog |