2016-10-27 23:12:46

JABUKA – PUT PREMA ZDRAVLJU

Prošle subote povodom Svjetskog dana jabuka u sklopu projektnog dana „Plodovi zemlje“ bile su održane kreativne radionice u našoj školi.

Vođena svjetskim trendovima  i Srednja škola Prelog uključila se u obilježavanje Međunarodnog dana jabuka u sklopu projektnog dana „Plodovi zemlje“.  Svjetski dan jabuka obilježava se 20. listopada počevši od 1990. godine u Londonu  s ciljem promocije kvalitete jabuke i njezinih mnogobrojnih sorti.

Profesorice Snježana Janković i Dragica Koštarić osmislile su edukativno, poticajno, istraživačko i zabavno subotnje prijepodne za 12 učenika različitih profila obrazovanja: konobare, ekonomiste i turističko-hotelijerske komercijaliste.

Kroz multimedijalne i praktične sadržaje, a vođeni iskustvom profesorica, učenici su na temelju primjera dobre prakse naučili kako se izrađuje slasna pita od jabuka,  sami izračunavali troškove izrade ove slastice te količinu energije koju jedan komad pite daje našem organizmu. 

Učenici su kroz izlaganje profesorice Dragice Koštarić definirali i prepoznali različite marketinške trikove prilikom prodaje jabuka na tržištu, a zdravstvenu, nutritivnu i biološku vrijednost jabuke kao kraljice voća prezentirala im je profesorica Snježana Janković.

Dinamična, radna i opuštena atmosfera kulminirala je kad je zamirisala topla i slasna  pita od jabuka koju su učenici  sami napravili te degustirali uz prirodni jabučni sok.

        

Na kraju radionice učenicima su uručena priznanja, a poželjeli su  da se obilježavanje Svjetskog dana jabuke ponovi i sljedeće godine.

        

U radionici su sudjelovali: Manuela Bacinger, Ivan Balog, Mišo Pfeifer, Antonio Blažić, Marta Dobranić, Božidar Mavrin, Dora Dolenec, Isabell Erin Sabol, Tena Treska, Emma Oto, Tena Petković, Ivona Škoda i Nikolina Petković.

 

Tekst: Snježana Janković, prof.


Srednja škola Prelog