2017-09-19 14:10:48 Primili smo plaketu "Zlatna košnica 2017" Učenici Filip Mihalec (4. THK), Vilim Posavec (3. KU) i Andromeda Šlibar (2. SK) medeni su majstori koji su nas u subotu predstavljali na smotri učenika srednjih ugostiteljskih i turističkih škola u pripremi hrane i pića na bazi meda pod nazivom „Zlatna košnica 2017“. Smotru su, koja se 16. rujna održala u Virovitici, otvorili ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i župan Virovitičko-podravski Igor Andrović.
Nekˈ je meda u recepturi i naša Andro-MEDA postaje prava profesionalka s kojom je suradnja pravi gušt, potvrdili su nam Filip i Vilim.
A pohvala da su svi oni u subotu bili izvanredni stigla je iz redova njihovih pratitelja, stručnih učitelja Danijela Naranđe i Zorana Tomašića. Njihove pak su recepte, jelo i slastice (bez imalo lažne skromnosti sad) nahvalili mnogi koji su se našli na mjestu događaja.
Da priča ne bi završila na uzdasima i kruljenju u želucu, zasučite rukave i iskoristite ove recepte kao jesensku inspiraciju na vašem stolu. U slast!
KOKTEL „SAĆE MEDA“ Sok od jabuke 5 cl Sok od naranče 7 cl Medovača s okusom bora 2 cl Med 1 čajna žličica
FRAPE „KOŠNICA“ Jabuka -2komada Banana -2 komada Kivi -2 komada Smokva -2 komada Borovnica -1 žlica Kruška -1 komad Med -2 žlice Šećer u prahu -1 žlica Sok od naranče -2 dl Jogurt (šumsko voće) -2 dl
MARINIRANI BATAČIĆI Pileći batačići Sol, šareni papar Svježi đumbir Med bagrem Kukuruzna krupica Bukovače Bučine koštice Bučino domaće ulje Mladi luk, sojin umak
Na kraju, plaketa Zlatna košnica, sasvim zasluženo, u rukama naše ekipe….
|
Srednja škola Prelog |