2019-10-15 08:27:09

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Na glavnom preloškom trgu sudjelovali smo u obilježavanju Dana kruha

Pod organizacijskom palicom Turističke zajednice grada Preloga i ove je godine  Srednja škola Prelog aktivno sudjelovala  među mnoštvom sudionika na Danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Tema ovogodišnje manifestacije bile su slatke i slane pite. Zajedničkim snagama Stručno vijeće prehrane  predstavilo je  niz ukusnih  pita koje su napravili učenici prehrambenih i ugostiteljskih zanimanja naše škole pod stručnim vodstvom profesorica Jasminke Kalšan, Snježane Janković, Jasenke Poljak i Gordane Žvorc.

Pekarska i ugostiteljska  podrška bili su učenici  3.SKP  te  učenici  1. i 4. THK razreda.  Svojom stručnošću i strpljivošću nudili su prolaznike koji  nisu mogli odoljeti, a da se ne zaustave pokraj našeg štanda  i da ne probaju neku od izloženih pita.

Put do znatiželjnih degustatora našle su pite s jabukama, sirom, makom i jogurtom, orasima, čvarcima, rogačom, šunkom i gljivama te različite urnebesne kombinacije sastojaka koje mogu smisliti samo maštovite učeničke glavice.

Navedeni  proizvodi mogli  su se degustirati i kupiti, a savjete i upute oko pripreme,  kao i recepte, mogli ste dobiti na licu mjesta od naših učenika

Na ovaj smo način opet izvukli iz zaborava tradicionalna međimurska slatka jela te potaknuli znatiželjne prolaznike i građane grada Preloga  da sami probaju napraviti proizvode s našeg štanda koji su im se najviše svidjeli te na taj način utjecati na zdrave životne navike a ujedno i promociju pekarskog  i ugostiteljskih zanimanja.


Srednja škola Prelog