2016-11-24 00:25:58

MESAP JESEN 2016.

Proteklog vikenda bili smo i mi dio tradicionalnog sajma na kojem smo privukli pažnju brojnih posjetitelja.

Tradicionalni sajam MESAP JESEN 2016. održao se proteklog vikenda, 19. i 20. studenog, u Nedelišću. Na ovogodišnjem 10. sajmu predstavili su se brojni gospodarstvenici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge iz nekoliko gospodarskih grana: poljoprivrede, ekologije i zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije te komunalne opreme i hortikulturnog uređenja.

Naši stručni učitelji Danijel Naranđa i Josip Bajsić predstavljali su Srednju školu Prelog sa svojim učenicima koji su sudjelovali u izradi i predstavljanju zdrave hrane koja je bila maštovito izložena u jesenskom stilu braneći boje preloške škole. Tako je Filip Mihalec, učenik 3.THK razreda, sudjelovao u predstavljanju integralnog kruha od sedam vrsta žitarica, kukuruznog kruha s medom i zrnjem kukuruza te miješanog kruha s tostiranim bučinim i suncokretovim sjemenkama. Neodoljivi su bili bučin kolač s cimetom i đumbirom te integralni kolač s kesten pireom, a sve se odlično sjedinilo s raznovrsnim smothiejima od cikle, jabuke, kruške, breskve i šumskog voća u raznim kombinacijama koje su za posjetitelje pripremili učenici Boris Pokrivač i Dajana Kodrnja, također iz 3.THK razreda.

Ovo je još jedan pokazatelj stručnosti i kvalitete kadrova kojima raspolaže ova perspektivna ugostiteljska škola, a brojne pohvale te oduševljenje posjetitelja kruna su uspješnog  rada. 


Srednja škola Prelog