2017-06-14 10:24:21

SŠP I UDRUGA MLADIH EFEKT PRIREDILI KINO POD ZVIJEZDAMA

U petak, 9. lipnja 2017., održana je večernja projekcija filma na otvorenome. Filmoljupci su u dvorištu Srednje škole Prelog u opuštenoj predljetnoj atmosferi uživali u projekciji filma Kapetan fantastični, a u nastavku donosimo dio atmosfere... 

O kontinuiranoj suradnji Srednje škole Prelog i Udruge mladih Efekt svjedočili smo i prošloga petka kada se u dvorištu Srednje škole Prelog održalo Kino pod zvijezdama. Udruga mladih Efekt Srednjoj školi Prelog osigurala je film u sklopu svojega projekta, čime najavljuje ovogodišnje Ljetno kino koje počinje krajem lipnja.

Večernje druženje uz film organiziralo je Stručno vijeće nastavnika hrvatskoga jezika Srednje škole Prelog pod vodstvom profesorice Maje Markač i Nine Strahija s ciljem razvijanja senzibiliteta za gledanje filmova te razvijanja osjećaja za etičku i estetsku vrijednost filma.

Prije same projekcije okupljenim srednjoškolcima obratila se predsjednica Udruge mladih Efekt, Leona Krušelj, koja je predstavila rad udruge i naglasila važnost volonterizma u lokalnoj zajednici te ih pozvala da postanu dijelom udruge.

Okupljene je do zalaska sunca zabavljao školski bend koji čine Kristian Čurila, Dorian Gašparlin, Justin Sabolčec, Valentina Ekart i Marija Recek, a s posljednjim sunčevim zrakama započela je projekcija nagrađivanoga filma Kapetan fantastični pod poznatom školskom brezom. Učenici Filip Mihalec i Vilim Posavec fotoaparatom su zabilježili posebne trenutke koje donosimo u nastavku.

Ovim smo filmskim i glazbenim događajem ispratili kraj nastavne godine, a veselimo se budućim suradnjama Srednje škole Prelog i Udruge mladih Efekt!

Tekst: Maja Markač, prof.


Srednja škola Prelog