2017-10-16 15:16:27

Ekonomisti u Paul Greenu dobili „sneak peek“ novih modela obuće

U srijedu 3. listopada 2017. godine učenici 3. EK razreda posjetili su proizvodni pogon tvrtke Paul Green u Prelogu kako bi znanje o marketingu i ekonomiji na ozbiljnom terenu upotpunili i iskustvom o poslovnoj organizaciji. Terensku su nastavu organizirale profesorice Mirela Petković i Tanja Gregur.

O ovoj terenskoj nastavi prilažemo gotovo poetičan dojam Kristiana Čurile iz 3. EK

 

 

Obzirom da put do tvrtke nije bio iscrpljujuć, za skromnih nekoliko minuta bili smo tamo ;). U samoj tvornici dočekali su nas Bojan Režonja (direktor tvrtke), Ružica Namjesnik (prokurist) i voditeljica proizvodnog pogona. Gospodin Režonja nam je na vrlo zanimljiv način predstavio tvrtku i njezin kadar. Naime, opće je poznata činjenica kako sve manje učenika pohađa obućarsku srednju školu, stoga su Paul Greenovi zaposlenici ljudi različitih zanimanja, profesija i područja. Razlog otvaranja tvrtke na ovom prostoru nije bio samo probijanje na novo tržište i povećanje proizvodnje, već i ponuda novih radnih mjesta. Gosp. Režonja govorio nam je i o tome kako se obuća plasira na svjetsko tržište, pa je tako Paul Green u SAD-u sasvim konkurentan tvrtkama kao što su Gucci ili Prada.

 

 

Nakon predavanja, razred se podijelio u dvije grupe. U hali su se odvijali svi procesi proizvodnje - od stavljanja kalupa za cipele do završnih dorada cipela. Također smo se upoznali i s izradom predložaka za cipele. Na taj smo način saznali koje sve operacije vode do gotove cipele serijske proizvodnje. Ugodno je usput bilo popričati i s radnicima.

 

 

Zahvaljujemo vodstvu Paul Greena na odličnom predavanju i mogućnosti za „sneak peek“ novih modela obuće, koji će biti predstavljeni široj javnosti tek u proljeće iduće godine!

 

                                                                                                          


Srednja škola Prelog