2018-10-10 09:37:27

DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE

Na preloškom trgu sudjelovali smo u kulturnoj manifestaciji  u subotu, 6. listopada 2018. godine.

Pod organizacijskom palicom Turističke zajednice grada Preloga i ove je godine  Srednja škola Prelog aktivno sudjelovala  među mnoštvom sudionika na Danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Zajedničkim snagama Stručno vijeće prehrane  predstavilo je  pekarske I slastičarske proizvode koje su pripremili učenici prehrambenih i ugostiteljskih zanimanja naše škole pod stručnim vodstvom profesorica Snježane Janković, Jasenke Poljak i Gordane Žvorc.

 Zamamni mirisi svježe pečenih proizvoda dražili su učenike i djelatnike škole cijeli tjedan  tijekom priprema za ovu svečanost ( pekarska, kuharska i slastičarska podrška bili su Sebastian Ciler iz 2.SKP, Dario Horvat, Gabriela Vidović, Martina Bestijanić, Josipa Ignac i Laura Klarić iz 3.SK ),  pa tako i prolaznike koji  nisu mogli odoljeti, a da se ne zaustave pokraj našeg štanda kušajući neku od izloženih tradicionalnih međimurskih delicija. Put do znatiželjnih degustatora našle su slasne orehnjače i makovnjače, starinski kukuruzni kruhovi I kukuružnjače, kuglofi s bundevom, domaći mlinci  te ništa manje ukusni sitni kolačići i zlevanjke.

Navedeni  proizvodi mogli  su se degustirati i kupiti, a savjete i upute oko pripreme,  kao i recepte, mogli ste dobiti na licu mjesta od naših učenika ( Marija Horvat, Gabrijela Šafarić i Kristina Ružić iz 2. THK ) i njihovih profesorica.

Na ovaj smo način opet izvukli iz zaborava tradicionalna međimurska slatka jela te potaknuli znatiželjne prolaznike i građane grada Preloga  da sami probaju napraviti proizvode s našeg štanda koji su im se najviše svidjeli te na taj način utjecati na zdrave životne navike promovirajući pekarsko zanimanje.

Tekst: Snježana Janković, prof.


Srednja škola Prelog