2018-10-18 10:18:50

DANI ZAHVALNOSTI U NEDELIŠĆU

Naši vrijedni kuhari predstavili su nas tradicionalnim specijalitetima.

Povodom tradicionalnog obilježavanja manifestacije „Dani zahvalnosti“ u dvorani MESAP-a u Nedelišću prošle subote, 13. listopada 2018. godine sudjelovali smo u predstavljanju međimurske gastronomije.

Svoje umijeće pripremanja Svinjske pisanice na međimurski način s hajdinskom kašom pokazale  su učenice Ana Vuić i Tajana Šimunić, a stručna podrška bio im je mentor Vlado Bogomolec.  Njihovo izvrsno poznavanje tradicionalnih jela, umijeće izrade i kreativnost prepoznao je poseban gost Dana zahvalnosti, televizijski kuhar Tomislav Špiček: „Mirisi koji dolaze iz lonaca meni su jako dobro poznati. To su sve tradicionalna jela, ne samo Međimurja, nego i cijeloga kajkavskog dijela Hrvatske. Veseli me što se znanja pripreme takvih jela prenose na mlade, što potvrđuju mladi kuhari iz Srednje škole Prelog“.

Ovaj festival starih zanata i međimurske gastronomije potvrda je kvalitetnog rada, stručnosti te kreativnosti naših učenika i njihovih mentora. Čestitke!


Srednja škola Prelog