U OKVIRU PROJEKTA ReCeZa POSJETILI DUBROVNIK
Autor: Željka Ivančok Varga, 19. 4. 2023.
Trodnevni boravak na jugu Hrvatske…
U Republici Hrvatskoj šest je Regionalnih centara kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu. U nizu aktivnosti koje Centri provode uključene su i međusobne posjete sa svrhom razmjene znanja i iskustava.
Regionalni centar Zabok u koji je uključeno 13 partnera, a među njima i SŠ Prelog, od 11. do 13. travnja organizirao je posjet Regionalnom centru Dubrovnik. Predstavnici naše škole bili su učenici turističko -hotelijerski komercijalisti Lana Gizdavec, Nikolina Mehanović i David Sabol te učenik kuhar Fran Kemec. S njima su bili i nastavnici Mirela Petković, Marina Branilović i Goran Žižek.
Prvi dan posjetili su agroturizam Kameni dvori u Konavlima gdje su im domaćini pokazali imanje koje uključuje ugostiteljski objekt sa smještajnim jedinicama te im ispričali svoju poslovnu turističku priču. Usput su degustirali tradicionalne proizvode Dubrovačko – neretvanske županije.
Drugi dan posjetili su Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik koji djeluje u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik. Domaćini su za njih pripremili prezentaciju škole te im predstavili tradicionalna jela svoje županije. Gosti iz SŠ Zabok, SŠ Prelog, TUPŠ Bjelovar i GŠ Varaždin s druge strane dubrovačkim su domaćinima predstavili dio svojih tradicionalnih jela. Tako su predstavnici Srednje škole Prelog za tu priliku napravili i pokazali Međimursku uskrsnu pletenicu i Priločki klecimprot.
Taj dan bili su i u posjetu Bota Šare restoranu u Malom Stonu te brodom razgledali njihovo uzgajalište kamenica i dagnji, naravno uz degustaciju. U poslijepodnevnim satima obišli su znamenite Dubrovačke zidine.
Posljednji dan putovanja bio je rezerviran za obilazak dubrovačke hotelske kompanije Royal Hotels & Resort Dubrovnik 5* gdje su iz prve ruke mogli čuti i vidjeti kako funkcionira velika hotelska kompanija te dobiti uvid u brojne mogućnosti koje im se u struci otvaraju nakon završetka obrazovanja u turističko – ugostiteljskom sektoru.
Pripremila:
Sanja Kovačić,
koordinatorica projektnih aktivnosti u SŠ Prelog
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15383765