preskoči na sadržaj

Srednja škola Prelog

 > Naslovnica
Vijesti

VRHUNSKA RADIONICA PRIPREME I PEČENJA PIZZE

Autor: Željka Ivančok Varga, 9. 2. 2025.

Suradnja Srednje škole Prelog i Bajzovih dvora

Povodom Svjetskog dana pizze u kuharskom kabinetu naše škole održana je radionica pečenja pizze na „alla napolitanski način“ koju je vodio šef Bajzovih dvora Perica Remenar.

Ovo hvalevrijedno gostovanje ostvareno je u suradnji sa strukovnom nastavnicom Anicom Naranđa. Naime, gospodin Remenar veliki je zaljubljenik u pizze još od malih nogu, kako sam ističe, a danas je vrhunski stručnjak za njihovu pripremu i pečenje. Nakon demonstracije i početnih uputa učenici 3. KU razreda pripremali su i pekli pizzu, degustirali i ocjenjivali hrskavost tijesta, okus i izgled. Među zlatnim savjetima stručnjaka Bajzovih dvora važni su kvalitetni sastojci, peć za pečenje pizza, ali i sama proizvodnja tijesta u kontroliranim uvjetima strojem za miješanje, uz najboje fino mljeveno glatko brašno oznake 00. „Nekad jednostavno jelo i hrana siromašnih“, istaknuo je gospodin Remenar, „ i danas je najbolja s osnovnim sastojcima zamjesa – brašnom, vodom, soli i svježim kvascem, bez šećera i ulja.“

Na kraju radionice strukovna nastavnica Anica Naranđa zahvalila je gostu na izdvojenom vremenu i želji za suradnjom uz želju da se ovakvi oblici edukacija i suradnje nastave i u budućnosti.




VIRTUALNA ŠETNJA

UPISI u 1. razred za 2024./2025. školsku godinu

UPISI FILM - (za osmaše)

UPUTE ZA ZAVRŠNI RAD

Kalendar
« Ožujak 2025 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
24 25 26 27 28 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

FILM

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 10. 2012.

Ukupno: 15407690
CMS za škole logo
Srednja škola Prelog / Čakovečka 1, HR-40323 Prelog / ss-prelog.skole.hr / ured@ss-prelog.skole.hr
preskoči na navigaciju