DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Autor: Željka Ivančok Varga, 15. 10. 2019.
Na glavnom preloškom trgu sudjelovali smo u obilježavanju Dana kruha
Pod organizacijskom palicom Turističke zajednice grada Preloga i ove je godine Srednja škola Prelog aktivno sudjelovala među mnoštvom sudionika na Danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.
Tema ovogodišnje manifestacije bile su slatke i slane pite. Zajedničkim snagama Stručno vijeće prehrane predstavilo je niz ukusnih pita koje su napravili učenici prehrambenih i ugostiteljskih zanimanja naše škole pod stručnim vodstvom profesorica Jasminke Kalšan, Snježane Janković, Jasenke Poljak i Gordane Žvorc.
Pekarska i ugostiteljska podrška bili su učenici 3.SKP te učenici 1. i 4. THK razreda. Svojom stručnošću i strpljivošću nudili su prolaznike koji nisu mogli odoljeti, a da se ne zaustave pokraj našeg štanda i da ne probaju neku od izloženih pita.
Put do znatiželjnih degustatora našle su pite s jabukama, sirom, makom i jogurtom, orasima, čvarcima, rogačom, šunkom i gljivama te različite urnebesne kombinacije sastojaka koje mogu smisliti samo maštovite učeničke glavice.
Navedeni proizvodi mogli su se degustirati i kupiti, a savjete i upute oko pripreme, kao i recepte, mogli ste dobiti na licu mjesta od naših učenika
Na ovaj smo način opet izvukli iz zaborava tradicionalna međimurska slatka jela te potaknuli znatiželjne prolaznike i građane grada Preloga da sami probaju napraviti proizvode s našeg štanda koji su im se najviše svidjeli te na taj način utjecati na zdrave životne navike a ujedno i promociju pekarskog i ugostiteljskih zanimanja.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15384368