„OKUSI Z MOJEGA GRUNTA“
Autor: Željka Ivančok Varga, 16. 12. 2019.
Kvalitetna edukativna radionica u kabinetima kuharstva, a potom u Hotelu Panorama...
Udruga uzgajivača svinja Međimurja aktivno radi na promicanju, razvoju i unapređenju uzgoja i tova svinja na području Međimurske županije pa je i pokrenula projekt „Okusi z mojega grunta“ u kojem smo sudjelovali kao partneri 2018. godine.
Naglasak je na podizanju svijesti u povezivanju tradicije uzgoja svinja na malim obiteljskim gospodarstvima s očuvanjem tradicionalnih jela i običaja Međimurja kao dijela nacionalne baštine Republike Hrvatske.
Tako smo u petak, 29. studenoga ugostili uvaženog chefa Branka Ognjenovića koji je u kabinetu kuharstva vodio edukativnu radionicu rascijecanja mesa kako bi učenicima pokazao vještine koje su potrebne pri ovoj vrsti poslova.
U subotu, 30. studenoga 2019. godine s početkom u 11:30 sati u Hotelu Panorama bile su priređene aktivnosti u kojima su sudjelovali učenici i nastavnici naše škole u suradnji s Gospodarskom školom Čakovec te udrugom uzgajivača svinja Međimurja. Svi prisutni uvaženi gosti mogli su se uvjeriti u maštovitost i kreativnost postave stola, serviranja mesnih delicija što je rezultat znanja i iskustva koje naši nastavnici uspješno prenose učenicima dulji niz godina.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15383773