KAKO SMANJITI OTPAD OD HRANE
Autor: Željka Ivančok Varga, 29. 9. 2021.
Edukativne projektne aktivnosti…
Tridesetak učenika različitih zanimanja i šest nastavnika Srednje škole Prelog tijekom školske godine 2020./2021. sudjelovalo je u eTwinning projektu „Kako smanjiti otpad od hrane“. Osim učenika i nastavnika SŠP u projekt se uključila Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca, Gimnazija Vladimira Nazora iz Zadra, Medicinska škola te Ekonomska škola iz Karlovca.
Učenici i njihovi mentori su načinili zajedničko akcijsko istraživanje u određenim ustanovama na području svojih županijama na temu zbrinjavanja i iskorištavanja ostataka hrane te otpada tijekom pripreme hrane. Težište je bilo kako ostatke hrane pripremljene za jedan obrok ponovno iskoristiti kao sirovinu. Na mrežnim stranicama Youtube-a objavljene su brojne projektne aktivnosti naših učenika i nastavnika. U okviru projektnih aktivnosti održana su brojna predavanja gostujućih stručnjaka iz različitih područja. Učenici su pripremali jela od ostataka hrane te vježbali pripremu stola za posluživanje hrane.
Evo i konkretnih dojmova naših sudionika: “Naučili smo svi zajedno jako puno jer smo multidisciplinarno pristupili projektu. Dobro i temeljito vođenje projekta svima nam se isplatilo jer je našem zajedničkom projektu dodijeljena oznaka izvrsne kvalitete eTwinning projekta na veliku radost svih sudionika. Učenicima i mentorima projekta dodijeljena su priznanja, a to nam je svima dalo snažan vjetar u leđa za nastavak rada na novom eTwinning projektu.“
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15384368