ODJECI 6. MEĐUNARODNE STRUKOVNE KONFERENCIJE U LJUBLJANI
Autor: Željka Ivančok Varga, 4. 11. 2022.
Predstavljeni znanstveni radovi naših nastavnika
Prošlog četvrtka 27. listopada u sklopu projekta ReCeZa u Ljubljani je održana 6. međunarodna strukovna konferencija Trendovi i izazovi u prehrambenoj industriji, prehrani, ugostiteljstvu, turizmu, obrazovanju i osposobljavanju.
Organizator je bio tamošnji Biotehnološki izobraževalni center (BIC) koji je u svojim prostorijama ugostio brojne predavače i sudionike iz više zemalja Europe i šire.
Na konferenciji su bili i predstavnici Srednje škole Prelog, i to ravnatelj Tomislav Gregur, koordinatorica projekta ReCeZa u SŠ Prelog Sanja Kovačić te nastavnici Snježana Janković i Mišo Rašan.
U plenarnom dijelu mogla su se čuti zanimljiva izlaganja utemeljena na praktičnom iskustvu i realnim pokazateljima strukovnog obrazovanja predavača iz Nizozemske i Vijetnama, izlaganje predstavnice Ministarstva znanosti i obrazovanja RH koja je govorila o procesu uspostave centara izvrsnosti u Republici Hrvatskoj te ravnateljice SŠ Zabok prof. Draženke Jurec koja je kao primjer dobre prakse predstavila ReCeZu, čiji je glavni nositelj njena škola, uz brojne partnere, među kojima i SŠ Prelog.
U poslijepodnevnim satima održane su strukovne sekcije na kojima su preloški nastavnici bili među predavačima. Tako je prof. Snježana Janković prezentirala svoj znanstveni rad na temu Izazovi u očuvanju tradicijskih proizvoda – Priločki klecimprot, a prof. Mišo Rašan izložio je svoj znanstveni rad na temu Prijedlog metodologije istraživačke nastave u turizmu, ugostiteljstvu i prehrani – mjerenje zadovoljstva turističkih vodiča pruženim hotelskim uslugama.
Pripremila: Sanja Kovačić
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15383773