preskoči na sadržaj

Srednja škola Prelog

 > Naslovnica
Vijesti

RADIONICA IZRADE KOSANE MASTI

Autor: Željka Ivančok Varga, 7. 12. 2022.

Kosane masti  “CLASSIC” i  “WITH MEAT”

Uz svaku svinjokolju ide i proizvodnja  kosane masti koja je odraz povijesti, kulture i tradicije našeg Međimurja. Proizvodnja kosane masti specifična je kako u domaćinstvu tako i u industriji. Ima dugu tradiciju i posebna svojstva zbog udjela sastojaka i načina proizvodnje. U doba kad nam se gotovi proizvodi nude sa svih strana, ugodno je kušati autentične domaće proizvode.

No, tko kaže da uz poznavanje tradicionalnih recepata ne slijedimo i suvremene trendove?

Da se znanje o njihovoj izradi ne bi izgubilo, trude se naši mesari sa svojim profesoricama J. Poljak i G. Žvorc te nam tako ovaj put nude pravu domaću kosanu mast. Prvo smo mogli probati kosanu mast bez dodataka, rekli bismo classic varijantu, a zatim su je izradili s dodatkom pečenog mesa (kosana mast CLASSIC i kosana mast WITH MEAT). U radionicama su sudjelovali učenici mesari  2. razreda: Dario Đuran, Leonardo Kocijan, David Oršoš i Patricio Oršoš te učenici 3. razreda: Kevin Herjavec, Patrik Kolarić i Antonio Jeđud.

Upravo na taj način učenici i profesorice nastoje poticati i promovirati autohtone mesne proizvode, ali i toliko traženo zanimanje mesar. Nek vam je u slast!




VIRTUALNA ŠETNJA

UPISI u 1. razred za 2024./2025. školsku godinu

UPISI FILM - (za osmaše)

UPUTE ZA ZAVRŠNI RAD

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

FILM

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 10. 2012.

Ukupno: 15383773
CMS za škole logo
Srednja škola Prelog / Čakovečka 1, HR-40323 Prelog / ss-prelog.skole.hr / ured@ss-prelog.skole.hr
preskoči na navigaciju