TERENSKA NASTAVA U OPG-U ĐURAN
Autor: Željka Ivančok Varga, 3. 12. 2023.
Učenje od pravih majstora...
Učenici mesari 3. PM razreda 30. studenoga 2023. godine svoju teorijsku nastavu vezanu uz preradu mesa upotpunili su vještinama i mesarskim trikovima koja im je majstorski prezentirao gospodin Darko Đuran, vlasnik OPG-a Đuran iz Slakovca. Na terensku nastavu ih je povela njihova nastavnica teorijskih, stručnih predmeta Snježana Janković.
U vrlo ugodnom i stručnom ozračju učenicima su prezentirane sve faze u proizvodnom procesu izrade domaćih polutrajnih kobasica, od pripreme sirovina, vaganja, soljenja, usitnjavanja, pripreme nadjeva, punjenja u ovitke, dimljenja, sušenja i na kraju degustacije vrhunskih kobasica i mesa „ z tiblice“.
Učenici su imali priliku samostalno isprobati punjenje kobasica u ovitke kao i završno oblikovanje kobasica te dimljenje i sušenje.
U dobrom raspoloženju, puni dojmova, novih informacija i slasnih okusa zaokružili smo jedno kišno i hladno jesensko prijepodne.
Tekst: Snježana Janković, dipl.ing.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15383768