Međimurski specijaliteti za posjetitelje preločkog muzeja
Autor: MARIJA OTO, 3. 2. 2014.
Muzej Croata Insulanus po prvi puta ove godine uključio se u manifestaciju Noć muzeja koja je bila održana 31. siječnja 2014. godine.
Program Noći muzeja bio je popraćen brojnim kulturnim i društvenim manifestacijama među kojima se isticalo sudjelovanje Srednje škole Prelog. Učenici smjera kuhar i slastičar za brojne su posjetitelje pripremili menu u 3 slijeda: predjelo, glavno jelo i desert.
Kao predjelo posjetitelji su mogli kušati nekoliko vrsta kanape sendviča koji su bili spravljeni od sastojaka međimurske plate: kukuruznog kruha, suhih narezaka te raznih vrsta sireva. Kao glavno jelo poslužene su bile pileće roladice, svinjske punjene roladice te riba. A kao šećer na kraju, posjetitelji su mogli kušati domaće salenjake, zlevanjku, kukuružnjače te preločku sablju.
Uz dobro jelo potrebno je poslužiti i prikladno piće, a za to su bili angažirani učenici smjera konobar i turističko-hotelijerski komercijalist koji su cijelu večer pravili koktele raznih vrsta prema provjerenim recepturama te su njima posluživali brojne posjetitelje.
Učenici SŠ Prelog i ovaj su put, kao i nebrojeno mnogo puta, pokazali svoje znanje, vještine i spretnost koju svakodnevno stječu u školi uz pomoć svojih mentora: Anice Naranđe, Vlade Bogomolca, Josipa Bajsića i Vesne Škvorc.
Galeriju slika možete pogledati OVDJE.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15384379