Mesari SŠ Prelog posjetili mesnu industriju Danica
Autor: MARIJA OTO, 24. 4. 2014.
U sklopu terenske nastave, 23. travnja 2014. učenici 2. PM razreda. smjer mesar, zajedno sa svojom profesoricom Snježanom Janković krenuli su u Koprivnicu s namjerom da posjete mesnu industriju Danica.
Mesna industrija Danica dio je velike Podravkine obitelji, a obuhvaća niz tvornica: klaonicu, rasijecanje mesa, proizvodnju mesnih konzervi, proizvodnju smrznutih oblikovanih proizvoda, proizvodnju trajnih kobasičarskih i suhomesnatih proizvoda, proizvodnju peradarskih proizvoda te proizvodnju obarenih i polutrajnih kobasičarskih i suhomesnatih proizvoda.
Naši su budući mesari posjetili svaki pogon, imali su priliku razgovarati s rukovodećim ljudima i mesarima koji su im na licu mjesta pokazali kako radi velika tvornica, na koje se sve načine može prerađivati meso te kako nastaju njihovi finalni proizvodi: mesne konzerve, suhomesnati i kobasičarski asortiman, smrznuto oblikovano meso te svježe meso.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15384380