Od polja do stola
Autor: Đurđica Katanec, 26. 3. 2015.
Posjetili smo proizvodni pogon Čakovečkih mlinova u Donjem Kraljevcu
Kako od zrna žitarica dobiti brašno i druge proizvode mljevenja, uvjerili su se pekari naše škole 23.3. 2015. posjetom proizvodnom pogonu Čakovečkih mlinova u Donjem Kraljevcu.
Učenike 1.P i 2. SKP razreda vodile su Gordana Žvorc i Jasminka Kalšan, profesorice prehrambene grupe predmeta, u sklopu terenske nastave vezane uz predmet Tehnologija zanimanja.
Proizvodni pogon u Donjem Kraljevcu vrši mljevenje kukuruza, a voditelj pogona je gđa Ivanka Orehovec - Kostel, dipl. ing., koja je detaljno objasnila svaku fazu mljevenja - od prijema zrna do skladištenja gotovog proizvoda. Time je dokazala da je mljevenje žitarica složen i vrlo odgovoran proces u prehrambenoj industriji obzirom da je svrha mljevenja kvalitetno brašno, odnosno savršen kruh koji mami mirisom iz pekare.
Obzirom da učenici u prvom razredu uče o žitaricama, njihovom skladištenju, procesima mljevenja kao i proizvodima mljevenja, ovim su posjetom nadogradili nove spoznaje o mlinskoj industriji kao sastavnici njihove buduće djelatnosti.
Zahvaljujemo gđi Orehovec – Kostel i nadamo se ponovnom susretu s budućim generacijama pekara.
Tekst: Gordana Žvorc, dipl. ing.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15384379