DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Autor: Željka Ivančok Varga, 5. 10. 2016.
Pod organizacijskom palicom Turističke zajednice grada Preloga i ove je subote, 1. listopada 2016. Srednja škola Prelog aktivno sudjelovala među mnoštvom sudionika na Danima kruha i zahvalnosti za plodove zemlje na preloškom Trgu slobode.
Zajedničkim snagama Stručnog vijeća prehrane predstavljen je tematski štand pod nazivom „OKUSI MEDITERANA V DOMAČEM KRAJU“ .
Učenici su predstavljali pekarski i slastičarski zanat kroz izradu fritula i palačinki, približili okuse i mirise mediterana slasnim pecivima i kruhovima upotrebom maslinovog ulja i mediteranskih začina u tijestu. Zamamni mirisi privlačili su znatiželjne posjetitelje koje su učenici informirali o načinu pripreme pojedinih proizvoda, a zainteresirani su mogli odmah i degustirati.
Sudjelovali su učenici pekari, kuhari i slastičari naše škole: Lucija Aćimović, Nina Horvat, Veronika Mesarić, Luka Zetović, Ivana Kovačić, Martina Novak i Florijan Šafarić, Stjepan Višnjić te profesorice Jasminka Kalšan, Snježana Janković, Jasenka Poljak i Gordana Žvorc.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15384368