preskoči na sadržaj

Srednja škola Prelog

 > Naslovnica
Vijesti

PROJEKTNI DAN U SREDNJOJ ŠKOLI PRELOG

Autor: Željka Ivančok Varga, 10. 12. 2016.

Pregršt zanimljivih radionica, dinamičnost i kreativnost obilježili su 8. prosinca u našoj školi!

Učenici Srednje škole Prelog 8.12. mogli su otkriti svoje talente u različitim radionicama u školi od 7:30 do 13:00 sati. Srednja škola Prelog priključila se inicijativi Europske komisije u Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Tako je ovaj događaj i zabilježen na europskoj karti događanja vezana za taj tjedan (http://ec.europa.eu/social/main.jsp?langId=en&catId=1261). Geslo projektnog dana je bilo: Otkrij svoje talente! Cilj je inspirirati i potaknuti sve na otkrivanje i upotrebu vlastitog talenta kroz visokokvalitetne programe strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, koji su odskočna daska za uspješne karijere.

         

         

        

Učenici su mogli birati između 25 radionica, prisustvovati na 2 predavanja i jednoj projekciji. Prvi gost predavač bio je gospodin Mario Šušak iz KWVD-a. Hrvatski gospodarski savez iz Frankfurta na Majni partner je škole u provođenju ERASMUS+ projekata u suradnji s Agencijom za mobilnosti i programe Europske unije. Na predavanju je bila riječ o trenutnom projektu The Mobility Bridge II i prijašnjim projektima u sklopu kojeg je Srednja škola Prelog u 3 godine organizirala 92 dvotjedne stručne prakse u Njemačkoj, Sloveniji, Latviji, Francuskoj te na Malti za učenike. Drugi gost bila je dr.sc. Josipa Cvelić Bonifačić u ime Kamping udruženja Hrvatske. Istaknula je važnost kamping turizma u Hrvatskoj te nas osvijestila o mogućnostima kamping turizma i u Međimurju. Možemo očekivati daljnju suradnju!

         

         

        

Učenici se nisu zadržavali samo u prostorijama škole nego su i izašli u grad i prirodu. Šetnicom kroz Prelog učenici su bili u ulogama turističkih vodiča i turista te tako čuli zanimljivosti o gradu Prelogu. I to na njemačkom i engleskom jeziku! Ova radionica osim što je bila zabavna, bila je i edukativna. Šetnice su vodili sami učenici uz pratnju profesora. Ekološka sekcija napustila je područje grada i uputila se u istraživanje ekosustava našeg kraja. Njihova radionica pod nazivom Turistički resursi Drave i Dubravskog jezera provodila se u obliku svjetske kavane u hotelu Panorama. Na taj su način učenici osmišljavali neiskorištene mogućnosti turističkih ponuda vezanih za vodene ekosustave Drave. Ekipa knjiških moljaca boravila je u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga i na jedan dan se okušala u ulozi knjižničara. Vrlo kreativna i srdačna knjižničarka Maja Lesinger potrudila se radoznaloj ekipi predstaviti rad knjižnice i poslove knjižničara, a na kraju su se zabavili uz Teen trivia kviz.

         

         

         

        

Kreativci i zaštitnici prirode bojali su platnene vrećice koje će se prodavati na tržnici u Prelogu 10. prosinca u sklopu sajma u 9.00 sati. Navalite, količina je ograničena! Matematičari su mogli šivati na matematički način, baviti se twistingom, izrađivati origami ili šifrirati, a nadamo se i dešifrirati - poruke. Računica nije ni izostala na radionici Računovodstvo obrta u turizmu. Na veliko se raspravljalo i na radionicama o ljudskim pravima i abortusu. Iako su mišljenja bila podijeljena, svi su se složili oko toga da su naši kuhari i slastičari najbolji. Naime, na kuharskim radionicama Moje tortilje, Slatko-slani muffini, Čarolija božićnih okusa i slastičarskoj radionici Čoko svi su uživali.

        

        

Kad se dobro jede, treba paziti da to bude i zdravo. A o tome su brinuli na radionici U zdravom tijelu zdrav duh. Od  ranih jutarnjih sati bilo je moguće sudjelovati na rasplesanoj radionici i usvojiti neke nove korake za maturalni ples. Za umorne noge spremao se čudotvorni balzam s ljekovitim biljem koji su spremali u cjelodnevnoj radionici izrade balzama.  

        

Jezičari su surađivali s našim kuharima i pekarima te je tako nastao Mistery dinner na kojem se trebao otkriti ubojica i Der Nikolaus kommt vorbei, gdje su učenici radili krampuse od tijesta. Bilo je i anketiranja, priče iz Frankfurta naših učenika koji su tamo bili na praksi te francuske kuharice na francuskom jeziku. Informatički nadareni učenici sve božićne recepte naše škole objedinili su u Božićnoj kuharici.

        

        

U svakom slučaju možemo reći da je bilo puno prilika za otkrivanje talenata te se nadamo da ćemo i sljedeće godine imati priliku maknuti se od svakodnevne rutine u školi i istražiti naše talente.

Tekst: Kristina Jančec, prof. 
UPISI

 

UPUTE ZA ZAVRŠNI RAD

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

FILM

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 10. 2012.

Ukupno: 14932457
CMS za škole logo
Srednja škola Prelog / Čakovečka 1, HR-40323 Prelog / ss-prelog.skole.hr / ured@ss-prelog.skole.hr
preskoči na navigaciju