preskoči na sadržaj

Srednja škola Prelog

 > Naslovnica
Vijesti

DODJELA DSD II DIPLOMA

Autor: Željka Ivančok Varga, 8. 6. 2017.

Sie haben es geschafft!!! DSD II Diplom ist in der Tasche!

Naši su maturanti, učenice i učenici 4.THK i 4.G razreda, Paula-Lee Žinić-Kreft,  Adela Radiković, Kaura Štefulj, Ana Mičić, Lucija Brisar i Jakov Trstenjak, te bivše učenice ove škole, a sad već studentice i zaposlenice Maria Moharić i Patricija Zadravec ove školske godine sudjelovale u napornim pripremama za polaganje ispita na B2/C1 razini (a najviša jezična razina u poznavanju jezika je C2), pod nazivom Njemačka jezična diploma.  Svi su oni uložili puno truda i rada kako bi uspješno položili DSD ispit. I uspjeli su. Naši su učenici položili sve četiri vještine koje se traže na DSD II ispitu: čitanje s razumijevanjem, slušanje s razumijevanjem, pisanje te usmeno izlaganje o njima zanimljivoj problemskoj temi, gdje su i sami davali moguća rješenja i sve to uspješno na visokoj B2/C1 razini. Naše su učenike u pripremama za polaganje DSD-a pratile profesorica Gertrud Rehner-Braisch, stručna suradnica i lektorica za njemački jezik  u I. gimnaziji Varaždin te profesorica Tanja Baksa.

Najtoplije zahvaljujemo profesorici Rehner-Braisch na pomoći kod pripreme učenika, a i kod ostalih nastalih pitanja. Zahvaljujemo svim našim DSD-ovcima na dolasku na svečanu dodjelu diploma te učenicima koji su sudjelovali u osmišljavanju programa - Patriku Petkoviću koji se prvi put okušao u vođenju programa, Borisu Franji Pokrivaču koji je pročitao pjesmicu na njemačkom jeziku, Justinu Sabolčecu i Kristijanu Čurili na glazbenoj izvedbi i podlozi te učenicama 1. EK razreda - Emmi, Ivoni, Klaudiji i Jasmini koje su uz nekoliko zanimljivih aforizama završile program.

Zahvaljujemo i ravnatelju Tomislavu Greguru na podršci glede cjelokupne realizacije DSD programa i na lijepim riječima upućenima našim DSD-ovcima kao i profesoricama Gordani Žvorc i Jasminki Kalšan i učenicima 2.KP razreda na finim pecivima.

Veselimo se i već čekamo nove DSD-ovce koji će pokazati svoje umijeće u poznavanju njemačkoga jezika te si tako osigurati dodatne bodove za upis na fakultet ili mogućnost boljeg zaposlenja u inozemstvu ili tuzemstvu s diplomom o poznavanju njemačkoga koja vrijedi u svim zemljama kao dokaz poznavanja njemačkoga jezika na određenoj razini. Za sva pitanja vezano uz DSD učenici Srednje škole Prelog mogu se obratiti profesoricama Tanji Baksa i Barbari Martinjak, ali i svojim profesorima koji im predaju njemački jezik.
Na, bis dann und schöne Ferien !

 

Tekst: Tanja Baksa, prof.

 
UPISI

 

UPUTE ZA ZAVRŠNI RAD

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

FILM

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 10. 2012.

Ukupno: 14970650
CMS za škole logo
Srednja škola Prelog / Čakovečka 1, HR-40323 Prelog / ss-prelog.skole.hr / ured@ss-prelog.skole.hr
preskoči na navigaciju