Primili smo plaketu "Zlatna košnica 2017"
Autor: Đurđica Katanec, 19. 9. 2017.
Učenici Filip Mihalec (4. THK), Vilim Posavec (3. KU) i Andromeda Šlibar (2. SK) medeni su majstori koji su nas u subotu predstavljali na smotri učenika srednjih ugostiteljskih i turističkih škola u pripremi hrane i pića na bazi meda pod nazivom „Zlatna košnica 2017“.
Smotru su, koja se 16. rujna održala u Virovitici, otvorili ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i župan Virovitičko-podravski Igor Andrović.
Nekˈ je meda u recepturi i naša Andro-MEDA postaje prava profesionalka s kojom je suradnja pravi gušt, potvrdili su nam Filip i Vilim.
A pohvala da su svi oni u subotu bili izvanredni stigla je iz redova njihovih pratitelja, stručnih učitelja Danijela Naranđe i Zorana Tomašića. Njihove pak su recepte, jelo i slastice (bez imalo lažne skromnosti sad) nahvalili mnogi koji su se našli na mjestu događaja.
Da priča ne bi završila na uzdasima i kruljenju u želucu, zasučite rukave i iskoristite ove recepte kao jesensku inspiraciju na vašem stolu. U slast!
KOKTEL „SAĆE MEDA“
Sok od jabuke 5 cl
Sok od naranče 7 cl
Medovača s okusom bora 2 cl
Med 1 čajna žličica
FRAPE „KOŠNICA“
Jabuka -2komada
Banana -2 komada
Kivi -2 komada
Smokva -2 komada
Borovnica -1 žlica
Kruška -1 komad
Med -2 žlice
Šećer u prahu -1 žlica
Sok od naranče -2 dl
Jogurt (šumsko voće) -2 dl
MARINIRANI BATAČIĆI
Pileći batačići
Sol, šareni papar
Svježi đumbir
Med bagrem
Kukuruzna krupica
Bukovače
Bučine koštice
Bučino domaće ulje
Mladi luk, sojin umak
Na kraju, plaketa Zlatna košnica, sasvim zasluženo, u rukama naše ekipe….
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15384379