preskoči na sadržaj

Srednja škola Prelog

 > Naslovnica
Vijesti

Pozivnica: Dani otvorenih vrata SŠP 8. 6. 2018.

Autor: Đurđica Katanec, 21. 5. 2018.

Dragi osmaši, roditelji i prijatelji, pozivamo vas na

Dane otvorenih vrata Srednje škole Prelog 

8. 6. 2018. od 12 do 17 sati.

Budite nam dragi gosti!

Srednja škola Prelog je relativno mlada, ali vrlo poduzetna i dinamična škola u kojoj možeš upisati programe iz područja ugostiteljstva, turizma, prehrane i ekonomije te program opće gimnazije. Radi se o programima koji su vezni uz vrlo aktualna, tražena i deficitarna zanimanja s dobrom perspektivom.

 

 

Ove godine Škola uz već standardne trogodišnje programe (kuhar, slastičar, mesar, konobar, pekar i pomoćni kuhar i slastičar) te četverogodišnje (opća gimnazija, turističko-hotelijerski komercijalist) nudi još jedan novi smjer –  također vrlo tražen na tržištu rada – radi se o programu poslovnog tajnika.

Također, kao jedina srednja škola u Međimurju, SŠP s idućom nastavnom godinom odvažno kreće s novim i eksperimentalnim programom koji će se provoditi u 1. razredu gimnazija u svim nastavnim predmetima te u 1. razredu strukovnih četverogodišnjih programa u općeobrazovnim predmetima. Odgojno-obrazovni ishodi i očekivanja navedeni su u dokumentima predmetnih kurikuluma svih četverogodišnjih programa (opća gimnazija, turističko-hotelijerski komercijalist, poslovni tajnik.)

 

 

Unatrag četiri godine učenici u okviru projekta Erasmus+ odabiru inozemne gradove u kojima odrađuju dvotjednu praktičnu nastavu. Radi se o sjajnom iskustvu uz koje usavršavaš strani jezik, razvijaš socijalne i profesionalne vještine, proširuješ vlastite granice i vidike, pripremaš se za životne situacije. Putuješ, razmjenjuješ, uživaš, učiš… Do sada su se razmjene realizirale u Francuskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Latviji i Malti.

 

 

 

 

Srednja škola Prelog je već poznata po brojnim aktivnostima, projektima i smotrama u kojima sudjeluje ili ih organizira. Uvjeri se i sam, posjeti Instagram ili Facebook profil Škole, a 8. 6. 2018. imaš priliku prošetati hodnicima i učionicama, sudjelovati u našim radionicama. 

 

 

 

U nastavku donosimo pregled programa koji se mogu upisati u Srednjoj školi Prelog.

 

PROGRAM

TRAJANJE

BROJ UČENIKA

OPIS PROGRAMA

OPĆA GIMNAZIJA

4

22

Program opće gimnazije daje učenicima široko obrazovanje iz općih predmeta. Nakon završetka školovanja učenici polažu državnu maturu koja omogućuje nastavak obrazovanja.

POSLOVNI TAJNIK

4

22

Program omogućuje razvoj vještina poslovnog komuniciranja, organiziranja i vođenja poslovnih procesa. Pruža široke mogućnosti zapošljavanja te nastavak školovanja. 

TURISTIČKO-HOTELIJERSKI KOMERCIJALIST

4

24

Program priprema učenike za obavljanje poslova u turističkoj i ugostiteljskoj djelatnosti. Omogućuje nastavak obrazovanja te široke mogućnosti zapošljavanja.

KONOBAR

3

10

Konobar sudjeluje u uređenju restorana, postavlja stolove, prihvaća goste, prima narudžbe, poslužuje gosta i naplaćuje uslugu.

SLASTIČAR

3

10

Slastičari rade u industrijskoj proizvodnji sladoleda i konditorskih proizvoda (čokolada, bombona i keksa), u slastičarnicama i u kuhinjama ugostiteljskih poduzeća.

KUHAR

3

32

Kuhar na osnovu jelovnika i meni-karte naručuje i preuzima materijal, vodi brigu o potrošnji namirnica te izdaje gotova jela konobarima.

PEKAR

3

6

Program osposobljava učenike za obavljanje svih radnih operacija u pekarstvu.

MESAR

3

6

Program osposobljava učenika za obavljanje svih poslova u mesnoj industriji, trgovačkim lancima i mesnicama.

POMOĆNI KUHAR I SLASTIČAR-TES

3

6

Pomoćni kuhar i slastičar obavlja pomoćne poslove u kuhinjama i restoranima.

UKUPNO

138

 
UPISI

 

UPUTE ZA ZAVRŠNI RAD

Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

FILM

Korisni linkovi
Brojač posjeta
Ispis statistike od 25. 10. 2012.

Ukupno: 14971549
CMS za škole logo
Srednja škola Prelog / Čakovečka 1, HR-40323 Prelog / ss-prelog.skole.hr / ured@ss-prelog.skole.hr
preskoči na navigaciju