DANI ZAHVALNOSTI U NEDELIŠĆU
Autor: Željka Ivančok Varga, 18. 10. 2018.
Naši vrijedni kuhari predstavili su nas tradicionalnim specijalitetima.
Povodom tradicionalnog obilježavanja manifestacije „Dani zahvalnosti“ u dvorani MESAP-a u Nedelišću prošle subote, 13. listopada 2018. godine sudjelovali smo u predstavljanju međimurske gastronomije.
Svoje umijeće pripremanja Svinjske pisanice na međimurski način s hajdinskom kašom pokazale su učenice Ana Vuić i Tajana Šimunić, a stručna podrška bio im je mentor Vlado Bogomolec. Njihovo izvrsno poznavanje tradicionalnih jela, umijeće izrade i kreativnost prepoznao je poseban gost Dana zahvalnosti, televizijski kuhar Tomislav Špiček: „Mirisi koji dolaze iz lonaca meni su jako dobro poznati. To su sve tradicionalna jela, ne samo Međimurja, nego i cijeloga kajkavskog dijela Hrvatske. Veseli me što se znanja pripreme takvih jela prenose na mlade, što potvrđuju mladi kuhari iz Srednje škole Prelog“.
Ovaj festival starih zanata i međimurske gastronomije potvrda je kvalitetnog rada, stručnosti te kreativnosti naših učenika i njihovih mentora. Čestitke!
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15384368