DANI ZAHVALNOSTI U NEDELIŠĆU
Autor: Željka Ivančok Varga, 18. 10. 2018.
Naši vrijedni kuhari predstavili su nas tradicionalnim specijalitetima.
Povodom tradicionalnog obilježavanja manifestacije „Dani zahvalnosti“ u dvorani MESAP-a u Nedelišću prošle subote, 13. listopada 2018. godine sudjelovali smo u predstavljanju međimurske gastronomije.


Svoje umijeće pripremanja Svinjske pisanice na međimurski način s hajdinskom kašom pokazale su učenice Ana Vuić i Tajana Šimunić, a stručna podrška bio im je mentor Vlado Bogomolec. Njihovo izvrsno poznavanje tradicionalnih jela, umijeće izrade i kreativnost prepoznao je poseban gost Dana zahvalnosti, televizijski kuhar Tomislav Špiček: „Mirisi koji dolaze iz lonaca meni su jako dobro poznati. To su sve tradicionalna jela, ne samo Međimurja, nego i cijeloga kajkavskog dijela Hrvatske. Veseli me što se znanja pripreme takvih jela prenose na mlade, što potvrđuju mladi kuhari iz Srednje škole Prelog“.
Ovaj festival starih zanata i međimurske gastronomije potvrda je kvalitetnog rada, stručnosti te kreativnosti naših učenika i njihovih mentora. Čestitke!




| « Listopad 2025 » | ||||||
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
| 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
| 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
| 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
Ukupno: 15499624








.png)
.png)








