SIGEP – MEĐUNARODNI SAJAM SLADOLEDARSTVA, SLASTIČARSTVA, ČOKOLADE, PEKARSTVA I KAVE
Autor: Željka Ivančok Varga, 28. 1. 2019.
Strukovna učiteljica kuharstva Anica Naranđa prošlog je vikenda boravila u Italiji na SIGEP-u. Evo njezinih dojmova…
Sigep je pokrenut davne 1980. godine na prijedlog talijanskih proizvođača sladoleda, članova obrtničkih udruga, koji su željeli jedan sajam koji će podržati njihovu aktivnost. Danas Sigep potvrđuje svoju ulogu vodećeg svjetskog sajma za profesionalce u području sladoleda, slastičarstva, pekarstva i kave.
Na sajmu su bile predstavljene novosti i trendovi iz sektora slastičarstva, sladoledarstva, čokolade, pekarstva i kave, i to cijeli proces, od sirovina i opreme do namještaja i usluga.
Osim sajma posjetila sam i specijaliziranu trgovinu FUGAR koja nudi velik izbor proizvoda za ugostiteljstvo, pekarstvo i slastičarstvo. Ovaj dvodnevni stručni posjet završila sam razgledom San Marina, jedne od najmanjih država na svijetu.
Ovakav oblik sajma otvorenog tipa u Riminiju omogućio mi je prikupljanje novih ideja i različitih korisnih informacija, neposredan kontakt s ljudima iz struke i razmjenu iskustva, a veliko hvala dugujem prijateljici Božici Matjašec koja me pozvala na ovaj stručni posjet na temelju dosadašnjeg iskustva s tematskih sajmova ove vrste.
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15383773