MEĐIMURSKO-FRANCUSKA RADIONICA
Autor: Željka Ivančok Varga, 12. 4. 2019.
S prijateljima iz Francuske družili smo se na kulinarskim radionicama
Povodom četverotjedne prakse 7 francuskih učenika (kuhara i konobara) iz partner škole Lycee Jean Capelle Bergerac u Toplicama Sveti Martin na Muri naša je škola organizirala radionicu kuhanja.
Učenici 3. SK, 1.THK razreda i učenici partner škole zajedno su sa svojim stručnim učiteljima u kabinetima kuharstva spremali ručak, izmijenili recepte i odali pokoje kuharske tajne. Ovo je već treća godina obilježavanja Dana frankofonije u Srednjoj školi Prelog i četverogodišnje suradnje te su u prijateljskom i intimnom okruženju učenici pripremili brojne autohtone međimurske delicije kao što su međimurska pretepena juha, pečena piletina u bijelom vinu, luku i kukuruzu i kalapajsani kalamper, a zasladili su se zljevankom i francuskom slasticom Paris Brest, a sve pod stručnim okom nastavnika Danijela Naranđe, Vlade Tureka, Gorana Žižeka te kolegice Christel Thuillier.
Veselimo se novim iskustvima koje će učenici steći na budućim međunarodnim putovanjima, praksama i radionicama!
#Erasmus #SŠP #LyceeJeanCapelleBergerac
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15383773