MESAR
Mesari ubijaju (kolju) stoku i obrađuju dijelove zaklanih životinja. Njihov posao uključuje sljedeće radne zadatke: preuzimanje stoke za klanje; omamljivanje i klanje; šurenje; skidanje čekinja i opaljivanje; skidanje kože; otvaranje trupa i vađenje crijevnog kompleta; rasijecanje trupa te vadenje mozga; primarna i sekundarna obrada crijeva; obrada buta i plećki; topljenje masnog tkiva i iskorištavanje leda, vrata, slabina i glave.
Osim pripreme svježeg mesa za prodaju, mesari konzerviraju meso kemijskim sredstvima, zaleđivanjem i dimljenjem, izrađuju barene i polutrajne kobasice i zimsku salamu, različite trajne i polutrajne suhomesnate proizvode i slaninu. Mesari mogu raditi u obrtništvu i u industrijskoj proizvodnji.
Obrazovanje traje tri godine
UVJETI UPISA:
BODOVNI PRAG: -
BROJ UČENIKA: 14NASTAVNI PREDMETI: hrvatski jezik, matematika, kemija, biologija.
A) Općeobrazovni dio
Praktični dio
« Ožujak 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Ukupno: 15383772