SLASTIČAR
Osnovni poslovi slastičara su pripremanje svih vrsta hladnih i toplih jela i slastica. U okviru prigotavljanja jela i slastica slastičari naručuju sirovine, namirnice i poluproizvode, preuzimaju naručenu robu, skladište je i čuvaju od kvarenja, sudjeluju u svim dijelovima tehnološkog postupka prigotavljanja jela, odnosno slastica.
Uz slastičarske vještine, potrebna je spretnost u primjeni standarda u obrocima, primjeni zdrave, dijetalne i makrobiotike prehrane, te razvoj prije svega nacionalne hrvatske kuhinje kao i kuhinje drugih zemalja.
Slastičari rukuju mnogobrojnim kuhinjskim strojevima, alatima i posuđem koje ima vrlo različite namjene.
Uz opću fizičku spretnost traži se snalažljivost, čistoća, urednost i odgovornost.
Djelatnici tih zanimanja mogu se zaposliti u ugostiteljstvu svih vrsta i kategorija, prehrambenoj industriji, a mogu voditi i obiteljski posao.
Nakon završene škole učeniku se pruža mogućnost daljnjeg usavršavanja u struci, doškolovanje za zanimanje hotelijer: smjer ugostiteljstvo, prekvalifikacija u druga ugostiteljska zanimanja te upis na više i visoke strucne škole (ukoliko učenik položi razredbeni ispit).
UVJETI UPISA:
BODOVNI PRAG: -
BROJ UČENIKA: 14NASTAVNI PREDMETI: hrvatski jezik, matematika, strani jezik, biologija. Obrazovanje traje tri godine.
A) Općeobrazovni dio
B) Stručno – teorijski dio s izbornom nastavom
B1*) Tehnologija zanimanja
C) Praktični dio 35 tjedana u školi, 40 tjedana u ugostiteljskim objektima
« Kolovoz 2026 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
Ukupno: 15384522